تحقیقات مداومی در مورد ترکیباتی وجود دارد که اثرات مفیدی بر سلامتی دارند. در واقع، خواص مفید متعدد ترکیبات متعددی مانند اینولین، کاروتنوئیدها یا اسیدهای چرب خاص نشان داده شده است. با این حال، ترکیبات فنلی، که متابولیتهایی هستند که توسط گیاهان با خواص مفید سنتز میشوند، باعث افزایش توسعه مواد غذایی با اهداف ارتقاء سلامت شدهاند.
به عنوان مثال، لیپیا سیتریودورا یا لیمو وربنا، گیاهی بومی آمریکای جنوبی است که نشان داده شده است که فیتوکمیکالهای آن دارای اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد چاقی هستند، زیرا ممکن است در تعدیل برخی از آنها شرکت کنند. مسیرهای متابولیک. از آنها، فنیل پروپانوئیدهای گلیکوزیله و فلاونوئیدها با خواص آنتی اکسیدانی بالا مرتبط هستند.
به ویژه لیمو عمانی فله ای ظرفیت های آنتی اکسیدانی زیادی از خود نشان داده اند. در مقابل، ایریدوئیدها ظرفیت آنتی اکسیدانی کمتری را نشان دادند. علاوه بر این، ورباسکوزید و مارتینوزید، فنیل پروپانوئیدهایی هستند که ظرفیت تعدیل کننده AMPK (پروتئین کیناز فعال شده با آدنوزین مونوفسفات) را نشان داده اند. به طور غیرمنتظره، برخی از iridoids نشان داده شده است که باعث فعال شدن مسیر AMPK می شوند.
علیرغم خواص سالم لیمو عمانی ورقه ای ها، این خواص مفید به دلیل داشتن محدودیتهای متعددی که این ترکیبات باید اصلاح شوند، قبل از استفاده به عنوان ترکیبات کاربردی، مانع از این خواص مفید شدهاند. اولاً، غلظت های موجود در منبع، گاهی کمتر از حد لازم برای ارائه اثرات مفید است.
علاوه بر این، آسیب پذیری ترکیبات لیمو عمانی تازه در برابر نور، اکسیژن، رطوبت یا دما جنبه ای است که باید در نظر گرفته شود، زیرا اکسیداسیون این ترکیبات می تواند باعث از بین رفتن فعالیت زیستی آنها شود.
علاوه بر این، این ترکیبات به تغییرات تولید شده در سراسر دستگاه گوارش که در آن محیط های شدید رخ می دهد، حساس هستند و باعث تغییرات در ساختار آنها و کاهش فراهمی زیستی و همچنین زیست فعالی آنها می شود .
به این ترتیب، از تکنیک های استخراج و کپسوله سازی پیشرفته برای لیمو عمانی استفاده می شود. این فرآیند تعدادی از مزایای تکنولوژیکی مانند محافظت از ترکیبات در برابر عوامل خارجی (نور یا رطوبت)، پوشاندن ویژگیهای ناخوشایند یا پراکندگی آسانتر در ماتریکس مواد غذایی و سایر موارد را ارائه میدهد.
علاوه بر این، این ریزذرات ممکن است آزادسازی کنترل شده بارها را در امتداد دستگاه گوارش ایجاد کنند و نتایج جالبی را در مدلهای in vitro و in vivo ارائه دهند.
- منابع:
- تبلیغات: