اولین چیزی که در ترکیب صیفی جات در میدان تهران امروز در ردیف سبزیجات برگدار یا ساقه سبز جلب توجه می کند، آب زیاد و محتوای کم چربی و کربوهیدرات آنها است.
سبزیجات حاوی بیش از 90٪ آب و چربی فقط بین 0.15 تا 0.30٪ است. محتوای کربوهیدرات آن از کمی بیش از 3٪ تا کمی بیش از 5٪ متغیر است، به جز کلم بروکسل و کنگر فرنگی.
این مشخص می کند که این گروه غذایی را می توان یک گروه غذایی بسیار سبک در نظر گرفت.
این مقدار زیاد آب و درصد کم کالری آن، آنها را برای رژیم غذایی و برای تمام افرادی که مشکل چاقی دارند، ایده آل می کند.
علاوه بر این خواص، میزان بالای آب و غنی بودن آن از پتاسیم (نگاه کنید به جدول 2، سمت راست) آنها را برای درمان احتباس مایعات مناسب می کند.
برای برخی افراد از دست دادن آب بسیار راحت است، مانند افرادی که وزن بیش از حد دارند، مشکلات احتباس مایعات به دلیل نارسایی قلبی، آرتریت روماتوئید، نقرس، نارسایی کلیه، بارداری، یائسگی و غیره دارند.
متخصصان تغذیه حداکثر مصرف سدیم را در حدود 2400 میلی گرم در روز، هم از طریق غذا و هم از طریق مصرف مستقیم نمک توصیه می کنند.
اکثر سبزیجات، به جز اسفناج، کرفس، کنگر فرنگی و کاردون، دارای سطوح بسیار کم یا کم سدیم هستند، بنابراین مصرف آنها برای کسانی که نیاز به رژیم غذایی حاوی مواد غذایی کم سدیم دارند، به ویژه افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماری کلیوی یا پوکی استخوان، به شدت توصیه می شود.
این بدان معنا نیست که افراد مبتلا به این مشکلات نمی توانند سبزیجات با سطوح بالای سدیم مصرف کنند، زیرا سبزیجاتی که سطح سدیم بالایی دارند نیز دارای سطح بالایی از پتاسیم هستند.
در واقع خوردن اسفناج یا خار به افراد مبتلا به فشار خون توصیه می شود زیرا ثابت شده است که آنها به کاهش فشار خون کمک می کنند. کنگر فرنگی در واقع یکی از اصلی ترین غذاهایی است که برای کنترل فشار خون توصیه می شود.
به همان اندازه برای جریان خون و کنترل فشار خون بالا، نسبت بالای منیزیم و کلسیم در سبزیجات جالب است.
مشخص شده است که بیماران مبتلا به فشار خون بالا سطح منیزیم پایینی نیز داشتند. کلسیم علاوه بر ارزش شناخته شده ای که برای رشد استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان دارد، در پیشگیری از بیماری های گردش خون و تشکیل ترومبوز در شریان ها و همچنین فشار خون بالا مهم است.