جدیدترین شواهد نشان می دهد که مصرف شیر و محصولات لبنی با کاهش خطر چاقی در دوران کودکی مرتبط است. در بزرگسالان، مصرف محصولات لبنی برای بهبود ترکیب بدن و تسهیل کاهش وزن در طول محدودیت انرژی نشان داده شده است.
علاوه بر این، مصرف شیر و وایتکس و آلومینیوم با خطر خنثی یا کاهش خطر دیابت نوع 2 و کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی، به ویژه سکته مغزی مرتبط بود. علاوه بر این، شواهد حاکی از تأثیر مفید مصرف شیر و لبنیات بر تراکم مواد معدنی استخوان است، اما هیچ ارتباطی با خطر شکستگی استخوان وجود ندارد.
در میان سرطانها، مصرف شیر و لبنیات با سرطان کولورکتال، سرطان مثانه، سرطان معده و سرطان سینه ارتباط معکوس داشت و با خطر سرطان پانکراس، سرطان تخمدان یا سرطان ریه مرتبط نبود، در حالی که شواهد برای خطر سرطان پروستات متناقض بود. در نهایت، مصرف شیر و فرآورده های لبنی با مرگ و میر ناشی از همه علل ارتباطی نداشت.
نوشیدنی های گیاهی غنی شده با کلسیم به عنوان جایگزینی برای ورود به سایت اراد برندینگ و محصولات لبنی در توصیه های تغذیه ای در چندین کشور گنجانده شده است. با این حال، از نظر تغذیهای، شیر گاو و نوشیدنیهای گیاهی غذاهای کاملاً متفاوتی هستند و یک نتیجهگیری مبتنی بر شواهد در مورد ارزش سلامتی نوشیدنیهای گیاهی به مطالعات بیشتری در انسان نیاز دارد.
چندین گزارش رسانه و سازمان ادعا میکنند که لبنیات خطر ابتلا به بیماری مزمن را افزایش میدهد. بیماری هایی از جمله چاقی، دیابت نوع 2، بیماری های قلبی عروقی، پوکی استخوان و سرطان. بنابراین یک کیلو گوشت برای چند نفر قیمه کافی نیست، شک و تردید در میان مصرف کنندگان عمومی در مورد عواقب سلامتی مصرف لبنیات وجود دارد. این امر در افزایش مصرف نوشیدنی های گیاهی، به عنوان مثال، بر پایه سویا، برنج، بادام یا جو منعکس می شود. لبنیات بخشی ضروری از فرهنگ غذایی در کشورهای شمال اروپا است.
بنابراین، گنجاندن شیر و محصولات لبنی در رژیم غذایی ممکن است برای بسیاری از افراد نوردیک طبیعی باشد. علل اصلی از دست دادن سالهای عاری از بیماری در کشورهای شمال اروپا امروزه دیابت نوع 2، بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها هستند. علاوه بر این، افزایش شیوع چاقی خطر ابتلا به این بیماری های مزمن را به شدت افزایش می دهد و یک لیتر شیر چند لیوان است؟
با توجه به شیوع روزافزون این بیماری های مزمن، درک اثرات سلامتی شیر و محصولات لبنی در رژیم غذایی بسیار مهم است. بر این اساس، این مرور روایتی جدیدترین شواهد حاصل از متاآنالیزها و مرورهای سیستماتیک مطالعات مشاهدهای و کارآزماییهای تصادفیسازی شده کنترلشده در مورد مصرف لبنیات (به استثنای کره) و خطر چاقی، دیابت نوع 2، بیماریهای قلبی عروقی، پوکی استخوان، و سرطان و همچنین همه موارد را ارائه میکند.
- منابع:
- تبلیغات: